Megalops

Min amerikanske morfar, Walter Manley Coble, døde desværre da min mor var 5 år, og jeg har aldrig mødt ham. Men jeg ved han var ivrig lystfisker. Her står han (ham med slips og hvide sko) med en tarpon, som han fangede i 1922 på Floridas vestkyst.

Ordet Megalops kommer fra Megalops atlanticus,som er det latinske artsnavn for tarpon – verdens sejeste fisk.

Megalops betyder ”Stort øje” og er en reference til, hvordan jeg arbejder med at synliggøre og sætte fokus på bestemte budskaber.

Som 14-årig krogede og mistede jeg min første tarpon, og denne begivenhed skulle vise sig at være en skelsættende begivenhed for mit liv og karriere. Min amerikanske mormor havde foræret mig en guidet fisketur i Charlotte Harbor, Florida, med guiden Capt. Frank, og på denne tur krogede jeg et næsten to meter langt rekordeksemplar af en tarpon. Fisken og jeg kæmpede mod hinanden i to timer med alt hvad vi havde, og den tog adskillige majestætiske spring og heftige udløb, før linen til sidst knækkede få øjeblikke før landingen. Fisken svømmede roligt sin vej, og jeg kan stadig se den for mig. Begivenheden cementerede min passion for fiskeri og er uden tvivl en af årsagerne til, at lystfiskeri spiller så stor en rolle i mit liv i dag.