Tre måneder gået i fisk
Det har været tre helt fantastiske måneder i Gordons fodspor jeg nu har tilbagelagt. Der er sket rigtig meget på kort tid og heldigvis tager jeg en masse med herfra.
Jeg sidder lige nu og kigger lidt tilbage på tre hårde, men ekstremt fede måneder i mit liv. Jeg er blevet lukket helt ind i Fishing Zealand og lært en masse om hvordan sådan en organisation er skruet sammen på kryds og tværs af de interessenter, som alle har interesse i udbedre lystfiskeriet på Sjælland. Men jeg er også kommet tæt på Gordon og set, hvordan idé kan blive til handling igennem ét enkelt telefonopkald og så kører toget ellers for fuld damp derudaf. Der er mange bolde i luften hele tiden og det er med at holde tungen lige i munden, når man skal få kalenderen til, at gå op med kommunemøder, festivaler, besvarelse af mails, optagedage, telefonopkald og selvfølgelig fisketurene.
Fishing Zealand
Jeg er overvældet over den drivkraft, som driver Fishing Zealand. Der er et væld af dygtige mennesker, som har mange styrker og bidrager, ikke kun til lystfiskeri, men også til miljøet, naturen, børn og unge og flygtninge. Og det hele bliver holdt sammen af Gordon, som er projektleder. På meget kort tid, har Fishing Zealand fået stor anerkendelse på Sjælland, men i høj grad også i andre dele af Danmark og endda i det internationale. Jeg har været involveret i en stor del af det arbejde som Fishing Zealand laver – og de har mange fokusområder.
Bæredygtighed
Dette er et ord jeg har hørt om og om igen. Bæredygtighed er nemlig, hvad det hele handler om. Fishing Zealand arbejder med, at sprede budskabet om fiskeri til alle mennesker, men er der ingen fisk i de vande vi fisker i, daler interessen for lystfiskeri hurtigt. Derfor har jeg været med til at udforme skilte og foldere til det brakke, som har til formål at informere besøgende om bæredygtige regulativer, så vi i fællesskab tager hånd om de dyrebare fisk vi har. For nyligt afholdte vi også møde med DTU, Danmarks Sportsfiskerforbund, de frivillige, Guldborgsund og Vordingborg Kommune, om hvad der kan gøres, for at forbedre forholdende, så vi kan få flere fisk i brakvandet.
Frivillighed er drivkraften
En af grundelementerne bag Fishing Zealand og det fremtidige arbejde er de frivillige, som gør en kæmpe indsats for arrangementer der bliver afholdt, samt de restaureringsprojekter, som kører rundt omkring på Sjælland. Her har jeg mødt Rune Hylby, som er frivillighedskoordinator i Fishing Zealand. Han puster sammen med andre ildsjæle liv i de sjællandske vandløb, som trænger til en hjælpende hånd og forbedre forholdene for havørredfiskeriet i åerne og på kysten. Selv har jeg været med ØrredPatruljen på tur og lavet en film om deres arbejde. (Den kan du se her )
Samarbejde er vejen frem
Der er mange partnere for Fishing Zealand, som alle ønsker at være en del af et godt projekt. Alle kommunerne arbejder for flere tiltag, som skal skabe fokus på problemstillinger i deres lokalområde. En af de tilbagevendende samarbejdspartnere, som ofte er med til møder er Danmarks Sportsfiskerforbund. De var oprindeligt med til at starte Fishing Zealand og har interesse i, at lignende organisationer skal spire rundt omkring i landet.
En hulens masse projekter
Der har været mange projekter undervejs og det færdige resultat, må jeg stadig vente lidt på. Blandt andet har jeg skrevet flere artikler til det kommende Fishing Zealand Magazine, som snart udkommer på to forskellige sprog. Fishing Zealand konferencen bliver afholdt her den 16. November. Nok ligger den ude for min praktikperiode, men efter at have siddet med programmet og arbejdet med de spændende oplægsholdere, så bliver jeg nødt til at deltage. Sammen med mine klassekammerater fra Erhvervsakademiet i Vejle, vil vi stå klar på dagen til at suge til os.
Megalops er en blæksprutte
Den sidste dag i firmaet Megalops er overstået, men der er stadigvæk fuld fart på maskinen. Fishing Zealand har lige indgået samarbejde med Stevns kommune, hvilket giver flere spændende arbejdsopgaver, til de mennesker som er involveret i Fishing Zealand. Og flere kommuner virker til at få øjnene op for det fantastiske arbejde, menneskerne i Fishing Zealand gør. Gordon har mange bolde i luften i øjeblikket og et af de projekter, som jeg har været med på er Fiskeguiden, der bliver lavet sammen med Niels Vestergaard. Det er en programserie på 10 afsnit, som henvender sig til de lysfiskere, der gerne vil lære lidt mere omkring lystfiskeriet. Jeg har været med bag kameraet på tre optagelser, hvilket har været utroligt spændende og lærerigt, at se hvor roligt men målrettet de to erfarne herrer arbejder sammen.
Jeg er i øjeblikket i gang med at skrive min praktikopgave om mit ophold hos Gordon. Den kommer til at reflektere over hvad jeg har lært, men kommer som en normal praktikopgave ikke til at handle så meget om hvad der er sket, men mere hvad jeg gerne vil have, der kommer til at ske. Fordi jeg vil fremad og lave nye projekter i stil med Fishing Zealand. Jeg kan se, hvor stort potentialet i lystfiskerturisme er, men i høj grad også hvor stort behov der er for at uddanne lokale aktører og turistbureauer til at kunne markedsføre til lystfiskere og servicere dem.
Så hvad har jeg fået ud af mine tre måneder?
Rigtig, rigtig meget. Mit netværk er blevet fyldt ud med mange dejlige mennesker, som jeg vil fortsætte med at samarbejde med i fremtiden. Den største samarbejdspartner jeg nu kommer til at få kommer helt sikkert til at være Gordon. Vi komplimenterer hinanden rigtig godt og har begge to styrker, som vi vil smelte sammen og danne et stærkt team, som kan trække på hinanden. Hvad jeg endvidere har fået ud af de tre måneder er flere skæl på fingrene. Jeg er kun blevet bekræftet i, at jeg vil arbejde videre indenfor dette fag og skabe flere muligheder for lystfiskerne i Danmark.
-Nikolaj
Comments are closed.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!